неделя, 11 декември 2011 г.

50 тайни и съвета за живота





1. Научавайте нещо наизуст всеки ден. Не само ще запази ума ви остър и паметта ви функционална, но ще имате и пълен запас от цитати, с които да отговорите във всеки момент. Поезия, философия и поговорки са най-добрият вариант.

2. Постоянно се опитвайте да на намалите привързаността си да притежавате. Онези, които са силно отдадени на материални желания, ще имат много тревоги, ако загубят или им бъдат отнети неща. Вещите накрая ви притежават, а не обратното. Превърнете се в човек с минимални нужди и ще сте по-доволни.

3. Развийте безкрайно любопитство към този свят. Станете изследовател и погледнете на света като на своя джунгла. Спрете и разгледайте всички малки неща като напълно уникални събития. Опитайте нови неща. Измъкнете се от спокойната си обстановка и се опитайте да опознаете, колкото може повече най-различни среди и усещания. Този свят може да предложи толкова много, защо не се възползвате напълно от това?

4. Запомняйте имената на хората, така те ще се почувстват оценени и това в бъдеще ще ви е от полза, ако поискате нещо от тях. Направете така – повторете името им, след като се представят. После си го повторете наум няколко пъти, докато се уверите, че сте го запомнили. Използвайте името им в разговора, когато е възможно, за да изчезне всякакъв шанс да го забравите. Ако все още имате проблем, измислете си рима с името им: „Иван Загубан“ или „Жечка като мечка.“

5. Бъдете здрав. Нелепо е да мислим, че имаме едно тяло, средство за функциониране, и хората да са абсолютно мързеливи да се грижат за себе си. Силното тяло води до по-добро здраве, увереност и повече успех в романтичните опити. Това са 3 много добри причини, за да влезете в добра форма.

6. Научете се да се фокусирате само върху настоящето. Миналото е непроменимо, затова е безполезно да мислите за него, освен за да сте сигурни, че не повтаряте предишни грешки. Бъдещето е резултат от действията ви днес. Така че от миналото се научете да правите нещата по-добре, за да успеете в бъдеще.

7. Дори по-точно – живейте в този миг. Дори десетте изминали минути са минало. Ако живеете чисто в този момент, ще сте щастливи винаги, защото няма нищо нередно в тази отделна секунда.

8. Усмихвайте се често. Когато се усмихвате, мозъкът ви освобождава серотонин, хормонът на щастието. Усмихването е естественият начин да се принудите да сте щастливи. Някои хора дори се усмихват по пет минути сутрин, за да се заредят с добро настроение за деня. Това е страхотен начин, който се използва по-малко, и по-малко, докато остаряваме и имаме нужда дори от повече щастие от всякога. Просто запомнете, че щастието води до усмивки, а усмивките до щастие също.

9. Пийте вода. Хидратирането е изключително важно за цялостното здраве. Содата няма абсолютно никакво хранително съдържание; тя е като да пиете оцветени води или сиропи. Вместо това, пийте вода. Може и да ви се стори обикновена в началото, ако сте пили сода до преди това, но скоро ще се пристрастите към нея. 10 чаши на ден са оптимално количество, а колко пиехте преди?

10. Не вземайте живота толкова сериозно! Научете се да се смеете на малките неща и цялото това „съществуване“ ще стане много по-лесно. Забавлявайте се с грешките и провалите си и бъдете благодарни, че сте научили урока си и че няма да оплескате нещата отново. А най-важното е да правите неща, които харесвате! Животът не е само работа, може да се смеси и с удоволстие.

11. Мислете позитивно. Ако усетите, че мислите за нещо негативно, задължително спрете. Плеснете се по лицето, изкрещете нещо позитивно или подскочете. Направете каквото и да е, за да се върнете към позитивното мислене, защото това е най-важното за продължително щастие и успех.

12. Четете книги. Няма нужда от обяснение.

13. Излезте на слънце. Супермен се презарежда напълно, когато литне и поеме слънчеви лъчи, а вие можете да направите същото, ако излезете пред вратата си(ако живеете в мрачно помещение, извинете). Слънцето е страхотно: цялото ви тяло ще се изпълни с топлина и живот.

14. Помагайте на другите. Ето много причини защо това е необходимо:

· Помагането има вълнообразен ефект. Ако помогнете на някого, той ще се почувства длъжен да помогне на някого друг и т.н.

· Вие израствате като давате и помагате на другите. Това може да ви промени по начин, който никога не сте очаквали.

· Връзката ви с този човек ще стане по-силна.

· Това е най-изпълнимото нещо на този свят. Не се усеща страхотно само физически, но ще се почувствате като добър човек.

· По-нататък ще можете и вие да помолите за услуга, ако имате нужда.

· Карма (ако вярвате в нея)

· Защото има още много други хора освен вас

15. Отделете си определено време за тревоги всеки ден. Мислете за всичките си проблеми и грижи в това време, така че да не ви отвличат вниманието по време на работа или в моменти на удоволствие. По този начин ще сте изключително ефективни с времето си и ще се предпазите от фокусиране върху негативни неща, колкото е възможно повече. Ако държите тревогите си настрана и имате вътрешната сила на духа да не позволявате да ви обземат отново, тогава ще сте много по-щастливи през деня.

16. Бъдете честни винаги. Лъжите не водят до нищо друго, освен неприятности. Да ви знаят като човек, на когото може да се има доверие е отличен начин да запазите отношенията си и да останете почтен.

17. Спете по-малко. Пълното настройване на нов режим за сън отнема до 21 дни, така че не се отказвайте, ако се чувствате уморени след преминаване на пет часов на ден. „Нужните“ 8 часа на нощ са за обикновените хора. Ако четете ТАЗИ статия, в този сайт, вие не сте обикновени. Така че преценете колко сън на ВАС ви е нужен и според това се настройте. Колкото е приятно спането, толкова е осъществимо и ефикасно ставането. Ако това наистина ви интересува, разгледайте алтернативните цикли за сън, с които ще сте добре и с 2 часа сън на ден.

18. Read “Bringers of Light” and “Conversations with God” by Neale Donald Walsch. These books will help you decide what you want to do in this life and how to get to that point. They will also profoundly change the way you look at the purpose of existence. Read them!

19. Определете кави са целите и мечтите ви. Толкова хора се лутат в живота безцелно, просто се насочват към малки неща за момента и така отново и отново. Вместо това, решете какъв трябва да е идеалният ви живот и започнете стъпките към тази цел. Най-приятното нещо на този свят (да, повече от секса, дори много повече) е преодоляването на предизвикателство и постигането на цел. Ние сме най-щастливи, когато израстваме и работим за нещо по-добро.

20. Започнете почивния си ден пълноценно. Станете и отделете час за лино усъвършенстване (медитация, самоанализ, наблюдение на природата, и др.) правете неща, които ви карат да се чувствате безкрайно щастлив, оптимистични и силни, така че да дадете позитивен тон на деня си. Гарантирам ви, че ако веднъж започнете да правите това, вие ще сте по-щастливи и успешни. Днес ще е най-добрият ден в живота ви. Да.

21. Използвайте „Изгарящия метод“. Когато и да се появи страх, тревога или болка в съзнанието ви, затворете очи и си представете, че записвате мисълта на лист хартия. Продължете като я запалите и изгорите и я гледайте как се разпада. Дори по-добре е всъщност да я напишете наистина и да я изгорите. Няма да имате никакъв проблем да се отървете от тази мисъл, след като направите това.

22. Пътувайте. Всеки, който е ходил някъде, ще ви каже, че пътуването е най-вълнуващото и променящо живота нещо, което може да направите. Наблюдаването на друга култура ще разшири интелекта ви като ви накара да цените повече живота, който живеете. Връщаме се на това да станете изследовател: този свят е вашата джунгла, така че изследвайте го! Кой знае, може би ще откриете място, в което да се влюбите и на което да се преместите. Представете си положителното въздействие, което може да има новата обстановка върху живота ви.

23. Методът на гумената лента. Това е третият и последен начин да се избавите от негативните мисли (навярно до сега сте се убедили, че тона е много важно!). Сложете гумена лента на китката си и изплющете кожата си всеки път, когато лоша мисъл се появи в главата ви. Тази действаща техника свързва леката болка с негативните мисли, както Павлов асоциира храна/слюнка със звука на звънец. (?) Звучи малко жестоко в началото, но боде само за миг, обещавам. При това, резултатът да имате само положителни мисли, далеч натежава спрямо лекото изплющяване по китката тук там.

24. Научете се да не се дразните на думите на другите. Някои хора се обиждат много, когато ги наричат с негативни думи, но има лесен начин да се преодолее това. Ето как: Ако дойда и ви нарека пожарен кран, ще се разстроите ли? Разбира се не. Очевидно не сте пожарен кран, човешко същество сте. Същата идея е и когато някой ви нарече нещо, което знаете, че не сте. Те са глупави, когато казват такива думи, тогава защо да се ядосвате? Изключение е, когато ви казват истината! В такъв случай им благодарете, че са ви показали слабостта, по която вече ще работите, за да промените.

25. Прочетете „Зен и изкуството на щастието“ от Крис Прентис. Тази книга ще ви даде знания и указания как да сте щастливи през цялото време, независимо от обстоятелствата. Да, звучи като твърде опростяване на щастието, но ви уверявам, че тази книга ще ви промени по поразителен начин.

26. Развийте способността си да прощавате. Прощаването е нещо, в което много хора се провалят напълно, дори когато си мислят, че е толкова просто. Злобата носи повече страдание на тези, които я таят и не ги допуска в добри взаимоотношения. ВИЕ правите грешки постоянно, тогава защо да не сте снизходителни с другите, когато ги правят? Да сте гневни е ужасно, докато прошката носи приятно усещане за духа и оздравяване на връзката.

27. Бъдете човекът, който кара другите да се чувстват специални. Нека ви знаят с вашата доброта и състрадание.

28. Осъзнат сън, или да разбирате, когато сънувате, така че да контролирате съня си. Да спиш е хубаво, но е досадно и непродуктивно. С осъзнатото сънуване нощта може да е дори по-вълнуваща, отколкото ако будувате. Можете да правите всичко: да летите, да пътувате до други планети, да се забавлявате със знаменитости, да сте интимни с вашето момче/момиче и т.н. Има сведения, че при осъзнато сънуване може да се разговаря директно с подсъзнанието, За онези, които знаят нещо за вашето подсъзнание това е нещо много.

29. Използвайте въображението си всекидневно. Казано е и доказано във времето, че върху каквото се фокусирате, това и ще получите. Ако се оплаквате непрекъснато, ще се вкарате повече в нещата, от които се оплаквате. Същото се отнася и за здравето, богатството и щастието. Така че прекарайте известно време сутринта като си представяте, че постигате онова, което желаете. Фокусът е ключа в това занимание, затова изберете тихо място, където не ще бъдете обезпокоявани. Ако имате проблем с фокусирането и осъзнавате, че умът ви се е насочил към нещо друго, прочетете за медитацията по-долу. Има много неща по тази тема, затова вижте пълната статия за въображението и закона за привличането тук.

30. Медитирайте всеки ден поне 20 минути. В този свят, където всеки е свързан с всичко друго чрез мобилни телефони, телевизия и Интернет, повечето хора рядко се наслаждават на красотата на тишината. Способността да успокоите ума и тялото си е изкуство и умение, което всеки трябва да развие. Просто седнете някъде, за предпочитане сред природата и се фокусирайте върху дишането си и се опитайте да не мислите за нищо. В началото това ще е изключително трудно! Може да ви се стори досадно, дори просто невъзможно да не мислите за нищо, но ще се справите и ще се научите да го обожавате. След медитацията ще се почувствате с остър ум и… просто чудесно. Единственият начин да разберете това усещане е да опитате.

31. Научете се да контролирате съзнанието си. Колко опитен сте, след като дори не можете да контролирате собствените си мисли? След като човешкия ум бива описван като поток на съзнанието, не значи, че не можете да насочите накъде да тече вашия поток. Техники като медитацията и трите начина да прочистите съзнанието си от негативните мисли ще ви помогнат много в научаването как да контролирате съзнанието си.

32. Научете се да контролирате емоциите си. Единственият човек, който може да ви направи нещастни сте вие! Вие сте този, който решава дали да се разстройва от думите или действията на другите. Осъзнайте това и следващия път, когато изпитате отрицателна емоция, вие ще намерите сила в себе си, за да я преодолеете.

33. Научете се на бързо четене. Книгите са пълни с информация, която може да подобри знанията ви, речника ви, а и вас като личност. Бързото четене е лесен начин да получите тази информация по-бързо, така че да имате повече време за други занимания.

34. Релаксирайте! Това е за работохолиците (като самия мен). Да, работата е важна и продуктивна, но трябва да намирате време всеки ден за разпускане или ще угаснете бързо като свещ без кислород. В допълнение, трябва да се възнаграждавате за добре свършена работа. Каква полза от вършенето на тази работа, ако не се забавлявате от време на време?

Няма коментари:

Публикуване на коментар