четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Teachers II


Учители, които ползват интернет

Интернет може да бъде ценен източник за учители от различни нива и такива по различни предмети. За учебни планове, за забавни дейности, а и за изследвания. Можете също да сте във връзка с ученици и родители. Без съмнение интернет е в полза на учителя. Но, като учители, Вие трябва да сте наясно как интернет може и не бива да се използва. Интернет е помагало за обучаване, но не е заместител на доброто обучение. Учителите харесват интернет, може би защото намират нужните им учебни планове.
Лесно намират различни дейности за много предмети. Но, не разчитайте на това за всекидневната работа.
Нужно е да направите един дългосрочен план за Вашата работа в клас. Да търсите план за уроци трябва само, когато искате да разнообразите дейностите, или, когато не можете да измислите нищо, или просто искате нещо повече. Няма да сте успешен учител, ако взимате плана си за дневните  уроци от интернет.

Причина номер две, може би, е че учителите ползват интернет, за да намерят worksheets. Тук интернет е върха! В нета могат да се намерят безплатни, свободни за изтегляне и свободни за отпечатване материали.
Но, трябва да Ви предупредим отново. Не влизайте често в нета за worksheets.
Работата Ви в клас всъщност трябва в повечето време да е без worksheets, нещо, което повечето учители не знаят.
Те са предполагащ към мързел начин на обучение. Въпреки това, те са страхотен начин за упражнение по математика и език.
Всекидневните упражнения по математика и език са добри, за да имат учениците основа.  Допълнителни неща като да оцветяват или лабиринти са също добра идея. Но да ги занимавате с worksheets не е. Ако намерите добри worksheet, запазете ги и ги подредете там.
Така може и никога да нямате нужда да купите worksheet тетрадки отново!
Учителите могат също да създават класни стаи в интернет. Но внимавайте с личните данни.
Email – ът е нов начин, за да сте във връзка. Вероятно имате имейл, даден Ви от училището или окръга. Разберете как се ползва. Свържете и Вашите родители с Вашия email, за да са и те информирани. Включете всички родители във Вашия email лист.
Можете да добавяте новости в класа, а и да определяте там домашните. Можете също да и да се свържете с притеснени родители.
Използвайте интернет, за да направите педагогически проучвания. Ако имате проблеми в час, направете едно онлайн проучване. Вижте дали и други учители имат същия проблем и дали са го решили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар